Zorgboerderij Medemblik heeft plaats voor nieuwe deelnemers, dagbesteding voor volwassenen en jongvolwassenen

MEDEMBLIK – Aan de Brakeweg staat een geweldige Zorgboerderij: hier geven zij hun gasten, hulpboeren en medewerkers graag een mooie tijd op onze deze  veelzijdige boerderij in Medemblik, vlakbij het IJsselmeer. Voor een deel spelen de werkzaamheden zich ook op en rond de boten af. In 2017 is er in overleg met Landzijde begonnen met de eerste plannen voor de zorgboerderij en in 2020 zijn ze daadwerkelijk gestart. Deze zorgboerderij hebben ze Buitenplaats Medemblik genoemd.

Hier bieden wij dagbesteding aan voor volwassenen en jongvolwassenen die van een uitdaging houden in een inspirerende, ruime en groene, waterrijke omgeving, waar altijd wel wat te doen is. Op onze zorgboerderij is er volop persoonlijke aandacht voor iedereen. via www.landzijde.nl kunt U bij ons terecht. Je bent van harte welkom op Buitenplaats Medemblik!” Verteld Inge enthousiast.

Er is van alles te doen in de groente- en fruittuinen, met de boten en dieren ( paarden, schapen, kippen, honden en poezen), en natuurlijk ook in de streekmarkt waar ze al het lekkers verkopen wat ze zelf gemaakt hebben.

Sociaal, lekker en gezond leven voor iedereen. Waarbij we met elkaar Moeder Aarde zo goed mogelijk verzorgen en onze eigen ecologische voetstap zo klein mogelijk houden. “We hebben de laatste jaren niet stil gezeten en samen met de deelnemers van de dagbesteding hebben we prachtige dingen gemaakt en ontwikkeld. Zo hebben we een flink aantal gewassen en bomen aangeplant, een moestuin aangelegd, die ook voor mensen met een lichamelijke beperking heel toegankelijk is. We hebben álle lodges voorzien van een prachtig behang, “Historisch Museum Medemblik” ingericht, de Kapel ( trouwzaal ) met elkaar gemaakt( dit was een rommelhok en nu staat er een écht spreekgestoelte) en nog veel meer,” gaat Inge Kuyt verder.

Wil jij je ook graag bij deze superleuke  dagbestedingsplek werken en heb je een zorgindicatie voor een licht verstandelijk of psychisch beperking en ben je jong van geest, stuur dan een email naar info@lodge61.nl, want er zijn nog 7 plaatsen vrij. Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee bij de “meermin”. Ook als je gewoon eens wilt kijken.

Voor meer informatie: www.buitenplaatsmedemblik.nl .