Westfriesland SEW maakt zich op voor het tiende G-handbaltoernooi

NIBBIXWOUD – Door Westfriesland SEW wordt zondag 16 april voor de tiende keer het G-handbaltoernooi gehouden. “Vanwege alle coronaperikelen was het niet mogelijk elk jaar een toernooi te organiseren”, laat begeleider van het G-team André Veeken uit Nibbixwoud weten. “En al hadden we in het hoofd om van dit mooie lustrum iets speciaals te maken, dit vonden we toch te riskant. Want als je iets moois wilt regelen, dan moet je toch wel vele maanden van tevoren daarmee starten.

Inmiddels is dit het twaalfde seizoen voor het G-handbalteam van Westfriesland SEW. En de G-tak is springlevend. Er zijn momenteel achttien sporters actief. Een compleet kader om het mogelijk te maken. En daaromheen enthousiaste mensen die er plezier aan beleven, een noodzakelijk handje toesteken en vooral het team ondersteunen met aanmoedigingen en applaus.

Teamparade

De tiende editie van het handbalevenement wordt weer een compleet toernooi. “Dat betekent dat er dit jaar weer een heuse teamparade te zien is. Vanwege de corona, hebben we dit een paar keer achterwege gelaten. Maar er zijn er velen die vooral uitkijken naar het SEW toernooi alleen al vanwege de teamparade. Het belooft weer een groot feest te worden. Meteen aansluitend hopen we dat het publiek blijft kijken naar de eerstvolgende wedstrijd, want dan zien zij alle spelers van het G-team van Westfriesland SEW in actie.

Twee teams

Ingrid Ott, Lia en André Veeken zijn vanaf het begin de begeleiders van de G-spelers. “Ons vaste groepje is nog steeds bij elkaar”, zegt André, “en ondertussen hebben we al achttien leden, dat is toch geweldig! En omdat we zoveel spelers hebben, besloten we om met twee teams te handballen. Zij spelen direct na de teamparade tegen elkaar.

Naast de twee teams van Westfriesland SEW spelen ook Achilles uit Gorinchem, Havas uit Almere, Koedijk, KSV uit Heerhugowaard, Nijenrodes/Wijhe uit respectievelijk Breukelen en Wijhe, Only Friends uit Amsterdam, Schagen en een combinatie van Westsite en DSS uit respectievelijk Amsterdam en Heemskerk.

Vrijwilligers

Om de organisatie van het toernooi mogelijk te maken is een financiële ondersteuning onontbeerlijk. Diverse sponsoren zijn bereid gevonden om het evenement mogelijk te maken. “Daarnaast verzorgen wij ook een loterij met leuke prijzen. Wij hopen dat dit een mooie bijdrage voor ons toernooi is. Ook vrijwilligers zijn weer talrijk aanwezig en heel belangrijk voor de organisatie van dit toernooi. Er zijn scheidsrechters, tijdwaarnemers, een wedstrijdsecretaris, mensen om reclameborden te plaatsen, fotografen en nog meer mensen die hand en spandiensten leveren.”

Plezier

Het toernooi start om 09.45 uur met een warming up, verzorgt door speelsters van de selectie van Westfriesland SEW. “Gedurende de dag is Simon Ballon aanwezig om prachtige creaties van ballonnen te maken. De teamparade begint om 12.30 uur. Wat daarbij niet mag ontbreken is publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen tijdens dit sportieve spektakel. Het zou fijn zijn als de sporters worden aangemoedigd door een groot publiek. We doen er alles aan om er voor onze G-sporters een fantastische dag van te maken, waar gezelligheid voorop staat. Een doelpunt scoren is een extraatje en winnen is heel leuk, maar wat telt is: samen plezier maken. Wij organiseren het G-handbaltoernooi al jaren met heel veel plezier en krijgen er zoveel blijde gezichten voor terug. Dat is fantastisch! Kom zondag 16 april vanaf 09.45 uur naar De Dres in Nibbixwoud, dan zie je hoe geweldig dit evenement is.”

Loading