ZON-dag en filmvoorstellingen bij Orion

BOVENKARSPEL – ZON-dag 12 mei is Volkssterrenwacht Orion aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel open voor publiek van 14.00 tot 17.00 uur. Iedereen, zowel jeugd als volwassenen, is welkom! Bij helder, zonnig weer kan er op deze ZONdag door de speciale zonnetelescoop naar onze dichtstbijzijnde ster de Zon, kijken; haar activiteit bevindt zich op een maximum waardoor er een overvloed aan zonnevlekken en zonne-uitbarstingen waargenomen kunnen worden en is er uitleg hoe het noorderlicht ontstaat en over de zonsverduistering van een paar maanden geleden.

In de expositieruimte is er ook veel uitleg over de Zon en komen bezoekers hier meer te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen in het heelal.

Aan geologie wordt ook aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten te bewonderen. De toegang tot de sterrenwacht is gratis. Meer informatie: www.volkssterrenwachtorion.nl

Tijdens deze publieksopenstelling op zijn er in het planetarium fulldome filmvoorstellingen; om 14.15 uur is de film ‘Dinosaurs at dusk’ te zien en om 15.15 uur de film: ‘Op zoek nar de chocoladeplaneet’.

Deze films worden op een bolvormig scherm geprojecteerd. De films zijn Nederlands ingesproken; de duur van een film is 40 minuten. Zowel kinderen als volwassenen zijn van harte welkom; de film is leuk en educatief.

Meer info en een trailer van deze films zijn te vinden op de homepage van www.volkssterrenwacht.nl onder de button: films.

Entree voor de films is € 5,– per persoon per film ; kinderen tot twaalf jaar betalen € 3,– per film per persoon per film. Van tevoren aanmelden voor de film(s) via: pr@volkssterrenwachtorion.nl

Reageer op dit bericht