Ziek en zeer in het marathonpeloton, Beau Wagemaker mist de slag

HOOGKARSPEL – Na het wedstrijd vrije weekend stond het marathon peloton afgelopen zaterdag aan de start van de 7e Cup wedstrijd in Deventer. Door de World Cup in Polen, aantal landelijke baan wedstrijden en zieken stond er een kleiner peloton aan de start. Vele teams waren ook niet compleet. Bij Team PGM Bakker zat Eline ziek thuis. Beau, Loesanne en Luna stonden wel aan het vertrek.

Wisselend verloop

Na 7 ronden ontstond er ook al een grote kopgroep van 13 schaatssters met o.a. Beau Wagemaker kregen flinke voorsprong, maar de samenwerking was niet overtuigend het peloton sloot na enkele ronden weer aan. Er ontstonden er nog wel enkele kopgroepen met PGM Bakker daarin vertegenwoordigd, maar ook deze bleven niet weg. Beau: “Het werd een koers van hollen en stilstaan. Het tempo lag niet mega hoog.”

Massasprint, Beau gehinderd

Doordat het tempo niet hoog lag, ook tijdens de finale ronden, was het een erg gevecht om je positie te kunnen behouden. Met nog 5 rondes te gaan zaten Beau, Loesanne en Luna achter elkaar goed voorin, maar door het gevecht kwam Loesanne helaas ten val.Ā  Bente Kerkhoff kwam in diezelfde bocht ook door iemand ten val. Beau bleef gelukkig staan. Ze kon goed stond houden en zat op plek 4 achter het oranje leiderspak.

Helaas duwde iemand haar op het rechtste stuk vlak voor de bel vanuit de binnenkant naar rechts en kwam ze tussen 2 treintjes te zitten waardoor ze geen slag kon maken en veel snelheid verloor. De sprint was daarmee gezien, uiteindelijk werd ze 15e.Ā Luna werd 26e en Loesanne met val 30e.

Aankomend weekend staan er 2 wedstrijden op het programma.

Zaterdag rijdt het peloton in Breda en zondag is er een extra marathon in de agenda gezet en starten de dames om 15:00 en de heren om 16:15 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

In het voorlopig tussenklassement staat Beau op een keurige negende plek, en heeft ze nog alle kans om hoger te klimmen.