West-Friesland straalt tijdens door de feestelijk verlichte kerstroutes

WEST-FRIESLAND – In het teken van ‘Samenwerking, Saamhorigheid en Samen zijn’ nodigen boeren en tuinders in West-Friesland iedereen uit om te genieten van feestelijke kerstroutes op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 december. Het evenement belooft stralende kerstverlichting, kraampjes met heerlijke verse producten en de gezellige kerstsfeer van de streek.

De routes, elk ongeveer 35 km lang, leiden langs prachtig verlichte huizen en boerderijen, en bieden gelegenheid om lokale lekkernijen en kerstcadeaus te ontdekken. In een tijd waarin saamhorigheid centraal staat, hebben boeren en tuinders samengewerkt om dit bijzondere evenement te organiseren.

Op vrijdag 15 december doorkruist de route Drechterland plaatsen als Schellinkhout, Hem, Hoogkarspel en Blokker, met diverse kraampjes, een kerststal bij de kerk en een kerstman met glühwein.

Op zaterdag 16 december gaat de route Medemblik-Opmeer langs Wognum, Nibbixwoud, Benningbroek, Hoogwoud en Opmeer, met kerstkoren, Dickens-tafereeltjes en een springkussen voor kinderen. Op zondag 17 december voert de route Koggenland door Obdam, Hensbroek, Spierdijk, Ursem en de Goorn, met naast kraampjes ook oude kerststallen en een levende kerststal.

Het evenement biedt ook leuke activiteiten, waaronder een prijsvraag om een foto te maken met de sneeuwpop en een winactie voor kinderen die een kleurplaat kunnen verzamelen en versieren op de route.

Voor meer informatie en de routes kan je terecht op www.boerenentuinderspakkenuit.nl en de Facebook-pagina ‘Boeren en Tuinders pakken uit in Westfriesland’.