Young Artist Night geef jongeren in Medemblik een podium

MEDEMBLIK – Sylvette Ernsting (Opbouwwerker bij gemeente Medemblik) benaderde Rutie Breebaart (Bonifaciuskerk) eind 2021. Zij vertelde over het  jongerenpodium in de Middenbeemster wat zij heeft opgericht.  Door dit grote succes wilde zij dit ook in Medemblik gaan organiseren. Rutie was direct heel erg enthousiast en benaderde Lianne Bakker. Lianne speelt piano, zingt, geeft les en speelt in verschillende bandjes. Omdat zij veel jongeren kent die tot deze doelgroep behoren hebben zij haar erbij gevraagd. 

 

Lianne Bakker vertelt over Young Artist Night: “Nu het idee stond was het tijd om te zoeken naar een passende locatie. Al snel dachten zij aan het sfeervolle café Brakeboer. Jack Brakeboer was meteen enthousiast over dit idee en zijn zoon Joey pakte het gelijk op. Joey heeft een grote kennissenkring met muzikanten en begon hen te benaderen over deze avond. Daarnaast werd er via het instagramaccount @youngartistnight promotie gemaakt. Binnen no time was het programma vol!

Derde editie Young Artist Night

Zaterdag 28 mei vind  alweer de derde Young Artist Night plaats en tevens de laatste voor de zomervakantie. Jongeren vanaf 15 jaar krijgen deze avond weer de kans om hun muzikaal talent te tonen in ’t Vooronder van Café Brakeboer aan de Oosterhaven in Medemblik. Ze krijgen zo de kans om ook andere jonge muzikanten te leren en wie weet wat uit deze ontmoetingen kan ontstaan. Dus ben jij een solo-artiest een duo of heb je een band dan ben jij van harte welkom in ’t Vooronder in Medemblik. Wel eerst even aanmelden via yanvooronder@outlook.com..

En speel jij niet een instrument maar vind je het wel leuk om met geluidstechniek bezig te zijn dan ben je ook welkom, en als muziekliefhebber mag je deze avonden niet missen. Wie weet ben je getuige van het ontdekken van een wereldact. De nieuwe U2 kan zomaar uit de gemeente Medemblik komen.

De toegang is gratis en je vind Café Brakeboer aan de Oosterhaven 30 in Medemblik.