Workshops Look Good…Feel Better in het Dijklander

HOORN – Op dinsdag 14 mei van 10.00 – 13.00 uur wordt, in samenwerking met Stichting Look Good…Feel Better, een workshop Look Good Feel Better georganiseerd. Deze workshop richt zich op de huidverzorging en make-up van patiënten met kanker. De workshop vindt plaats in het ziekenhuis in Hoorn.

‘Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Alhoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt.’, aldus Annita van der Meulen, teamcoördinator en gespecialiseerd verpleegkundige oncologie van het Dijklander Ziekenhuis. ‘Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft!’

Inhoud workshop
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers tips en adviezen over de verzorging van de huid en make-up. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met de huidverzorgingsproducten, die speciaal voor deze workshop beschikbaar zijn gesteld, gesponsord door de Stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis. De workshop wordt geleid en begeleid door ervaren beautyprofessionals. Na afloop van de workshop krijgen deelnemers een tasje met verzorgingsproducten en een instructieboekje mee naar huis.

Aanmelden
De workshop is bestemd voor mensen met kanker, zowel mannen als vrouwen, tijdens en/of (kort) na de behandeling met chemotherapie. De workshop is inclusief lunch.
Voor 14 mei zijn er nog plekken beschikbaar. Aanmelden kan via de agenda op de website van het Dijklander Ziekenhuis of rechtstreeks via lookgoodfeelbetter@dijklander.nl
Ook later dit jaar wordt deze workshop nog een keer aangeboden. Zie ook lookgoodfeelbetter.nl voor meer informatie.