Wognum Nicols dames 2 stunt opnieuw en wint bekertoernooi.

WOGNUM – De dames van Wognum Nicols 2 stonden in de finale van het bekertoernooi en moesten daarin tegen het eerste damesteam van Architecten Nieuweboer 1 aantreden. Dit team speelt 2 klassen hoger dan Wognum Nicols dames 2 en was dan ook de torenhoge favoriet.

Wognum Nicols dames 2 was echter niet onder de indruk en speelde haar eigen spelletje met goed combinatievoetbal. Architecten Nieuweboer dames 1 had in Ardine Tijsseling echter een fysiek sterke en handige speelster en zij slaagde er menigmaal in om het de Wognum Nicols dames lastig te maken.

Het eerste wapenfeit was voor Wognum Nicols toen Tessa Bos een van richting veranderd schot tegen de paal zag belanden. Verder gebeurde er weinig totdat Ardine Tijsseling, halverwege de eerste helft, op rechts uitbrak en met een bekeken schot de stand op 1 – 0 voor Architecten Nieuweboer bracht.

De wedstrijd ging gelijk op waarbij Wognum Nicols beter combineerde maar er nauwelijks in slaagde om gevaarlijk te worden. Ook Architecten Nieuweboer was nauwelijks gevaarlijk totdat Ardine Tijsseling, enkele minuten voor de wissel, weer alle aandacht opeiste en de voorsprong van Architecten Nieuweboer verdubbelde en uitbouwde tot 2 – 0. Met die stand brak de rust aan en het publiek gaf weinig meer voor de kansen van Wognum Nicols.

Dat het in het zaalvoetbal anders kan lopen, bleek in de eerste minuut van de tweede helft. Esclarmonde de Snaijer-Wijnker brak over rechts uit en prikte de bal, uit een moeilijke hoek, bij de tweede paal binnen. (2 – 1).

Het in grote getalen opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten en werd op haar wenken bediend. Nog in dezelfde minuut onderbrak Tessa Bos een Nieuweboer aanval en bediende Lisa Lorie op maat. Lisa liet zich deze kans niet ontnemen en schoot uiterst beheerst de 2 – 2 binnen.

Een minuut na de wissel was de stand weer gelijk en kon het nog alle kanten op. Na 10 minuten in de tweede helft werd het nog mooier voor de Wognum Nicols dames. Halverwege de eigen helft ontfutselde Lisa Lorie haar tegenstander de bal, lanceerde zichzelf en bracht Wognum Nicols dames 2 voor het eerst op voorsprong (2 – 3).

Nu moesten de Nieuweboer dames komen en werd Wognum Nicols terug gedrongen. Onze dames gaven echter geen krimp en werden uit de tegenaanval diverse keren gevaarlijk. Esmee Smit liet weer enkele keren haar klasse zien maar slaagde er niet in om de Nieuweboer keeper te verrassen. Aan de andere kant ontstond wel een grote kans voor Nieuweboer.

Iris Beerepoot, die weer uitstekend keepte, wist de Nieuweboer inzet half te stoppen en via de lat belandde die opnieuw in de doelmond. Wieneke Klijnsma ruimde op en het gevaar was geweken. Met nog enkele minuten te gaan leek het de goede kant op te gaan. De zussen Langedijk buffelden en ook Vera van Proosdij dichtte menig gaatje.

Drie minuten voor tijd mocht Wognum Nicols een hoekschop nemen en Esclarmonde de Snaijer-Wijnker pikte die op en frommelde de 2 – 4 binnen. Het publiek op de banken maar de wedstrijd bleek nog niet gespeeld. Uit een knappe aanval bracht Nieuweboer de achterstand terug tot 3 – 4 en werd het nog even billen knijpen voor de Wognum Nicols dames.

Zij gaven de voorsprong echter niet meer weg, wonnen de finale en namen de beker mee terug naar Wognum.

Na een zegetocht langs sporthallen in Westfriesland, Haarlem, Akersloot en Ouderkerk werd in Purmerend de kroon op het werk gezet.