Wognum Nicols 1 wint eerste thuiswedstrijd.

WOGNUM – Wognum Nicols 1 speelde heer eerste thuiswedstrijd tegen de Ruif 1 uit Tuitjehorn. Aanvankelijk tasten de beide ploegen elkaar af waarbij er voor de beide doelen weinig gebeurde. Na een kwartier brak de strijd echt los. Rick Bakker passeerde zijn man en waagde van flinke afstand een schot op doel. Zijn schot trof de paal en de terugspringende bal werd door Lars Bakker tot doelpunt gepromoveerd (1 – 0). Kort hierna een prachtige pass van Davey Stam richting de tweede paal waar Dylan Zuiker de 2 – 0 binnen schoot.

De Ruif slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden en had een vrije trap nodig om dichterbij te komen. De muur stond niet goed opgesteld en Mark Commandeur was kansloos (2 – 1). Lars Bakker speelde een uitstekende wedstrijd, passeerde 2 man en bracht de marge weer op 2 doelpunten (3 – 1). Voor de wissel werd er niet meer gescoord waardoor Wognum Nicols 1 met een 3 – 1 voorsprong ging rusten.

Na de wissel een zelfde spelbeeld. Wognum Nicols zat er kort op waardoor de Ruif niet aan voetballen toe kwam. In de overname bleef Wognum Nicols gevaarlijk en halfweg de tweede helft ging Martijn Wit goed door en leverde hij de bal af bij Jeffrey Smit. Diens eerste inzet werd nog gekeerd maar in tweede instantie was hij wel trefzeker. 4 – 1. De Ruif probeerde de bakens te verzetten maar Mark Commandeur keepte een goede wedstrijd een liet zich niet meer passeren.

5 minuten voor tijd liet Martijn Wit opnieuw een uitstekende voorzet los en dit keer was het Rick Bakker die binnen tikte 5 – 1. Als laatste deed Boy Beerepoot van zich spreken. Eerst geselde hij de paal naast de De Ruif keeper en 1 minuut later liep hij tegen een 2 minuten straf op.

Ook met een man minder liet Wognum Nicols zich niet meer verschalken waardoor de eerste 3-punter een feit was.