Nieuweboer blijft op koers

WERVERSHOOF – Voor de 2e wedstrijd van het seizoen diende Nieuweboer de tunnel onder het Noordzee kanaal te gebruiken om in Velserbroek te komen. Daar wachtte Onze Gazellen, een team wat bewust is overgestapt van de regio Amsterdam naar de kop van Noord-Holland. Nieuweboer speelde door vakantie en blessures met Joost Kolenberg, Joost Neefjes en Thomas Buis. Op de stroeve vloer en in de ongezellige hal met 5 toeschouwers speelde Nieuweboer niet zijn beste wedstrijd.

Vanaf de aftrap zochten beide teams de aanval. In de 5e minuut opende Joost Kolenberg de score door als verrassing de actie te maken en met zijn mindere linkerbeen binnen te schieten. Even later strafte Onze Gazellen een misverstand bij Nieuweboer doeltreffend af. Vanaf de aftrap een volgende aanval van Nieuweboer waaruit Sven Deen Nieuweboer weer op voorsprong zette. Een tijdstraf van  Sven Deen gegeven door de matig fluitende scheidsrechter kwam Nieuweboer goed door en nog voor de wissel ronde Sven Deen een aanval na een onderschepping en kaats met Mark Zwagerman goed af en bepaalde de wisselstand op 1-3.

In het eerste gedeelte van de 2e helft was het spel van beide teams slordig. Na de schitterende aansluitingstreffer verhoogde Nieuweboer het tempo. Een goede redding van de beste speler bij Nieuweboer keeper Stan Vertelman bracht de bal bij Sven Deen en na een rush bracht bij het verschil weer op twee. In de slotfase besloot Sven Deen de wedstrijd na een aanval met Jorren Grooteman met zijn 4e doelpunt en won Nieuweboer met 2-5.

Op de foto: Uitblinker Stan Vertelman (Archief foto)