Woensdag 7 september rijden er geen streekbussen, personeel staakt voor hogere lonen

REGIO – Na de spoorstakingen die het land redelijk lamlegden is het volgende week de beurt aan de streekbussen die het werk gaan neerleggen. Vakbond FVN heeft vandaag de staking aangekondigd. Op dinsdag 6 september begint de staking in Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland, een dag later in Noord-Holland en Utrecht, 8 september volgen dan werkonderbrekingen in Gelderland en Noord-Brabant om ten slotte op 9 september te staken in Friesland, Groningen ,Drenthe en Overijssel.

Maar alsof dat nog niet genoeg is volgt er vrijdag 16 september een landelijke staking. Het personeel bij de streekvervoerders leggen dan massaal het werk neer. De bond wil zo de werkgevers dwingen met een veel beter voorstel te komen.

Volgens Marijn van der Gaag van de vakbond FNV moet het openbaar vervoer eens stoppen met het idee dat zij zoveel mogelijk winst moeten maken en lijnen die niet rendabel genoeg opheffen om enkel nog de lijnen te houden waar druk gebruik van wordt gemaakt. Volgens de FNV bestuurder is openbaar vervoer een basisbehoefte voor veel mensen zoals o.a. scholieren.