Share

Weerbericht Medemblik: start van de meteorologische herfst

MEDEMBLIK – De zomer zit erop, en terugkijkend op deze zomer vallen een paar dingen op. Het was de droogste zomer ooit sinds het begin van de metingen door het KNMI, maar ook gaat deze zomer als 1 van de warmste ooit de boeken in en is in nog nooit zoveel zonnekracht gemeten als de afgelopen zomer in Nederland.

Warm en droog zomerweer met veel zon

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zonnig en droog. Er staat een matige wind uit het oosten.
Vanmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het overal droog. Het wordt zomers warm met maximumtemperaturen rond 25°C. De wind uit het oosten is matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Vanavond is er weinig bewolking en is het droog. De wind komt uit het oosten en is matig. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. Het koelt af naar 10°C plaatselijk in het noordoosten tot 16°C in het zuidwesten. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenochtend is het overwegend zonnig met in het zuiden af en toe wat bewolking. Het blijft droog. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, boven het IJsselmeer en het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.

Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 24°C op de Wadden tot 27°C in het zuiden. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Morgenavond is het licht tot half bewolkt en blijft het droog. De wind komt uit het oosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 45 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen