Winterse buien, later droger. Vrijdag eerst droog, later enige regen

WEST-FRIESLAND – Vandaag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend veel buien, soms met hagel of natte sneeuw. Mogelijk dat het hierdoor kortdurend glad wordt. In de middag wordt het van het noorden uit droger en breekt de zon vaker door. De middagtemperatuur ligt rond 5°C en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan de kust krachtig en eerst mogelijk af en toe hard, 7 Bft. Langs de kust is er in buien kans op windstoten rond 75 km/u. In de loop van de avond daalt de temperatuur in de oostelijke helft van het land al snel tot rond of net onder het vriespunt, het kan dan lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

Komende nacht zijn er landinwaarts eerst flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is er nog een enkele bui. In het zuidoosten en oosten vormen zich mistbanken. De minima liggen tussen 3°C aan de westkust en -3°C in het oosten en zuidoosten. Met uitzondering van de westelijke kustprovincies kan het door bevriezing van natte weggedeelten glad zijn. De wind draait van west naar zuidwest en is eerst zwak tot matig, aan de kust later (vrij)krachtig
Vrijdag overdag neemt de bewolking van het westen uit toe en in de (na)middag gaat het van het westen uit af en toe regenen. In het oosten kan ook wat natte sneeuw vallen. Met maxima van ongeveer 4 °C is het kil. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)