Wijkagenten, Medemblik heeft niet de beloofde 9 wijkagenten

Politie

MEDEMBLIK – Dat bleek tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond. Medemblik heeft recht op 9 wijkagenten maar heeft sinds er maar 5, en die vijfde ook pas sinds kort. Naast deze 5 wijkagenten zijn er in West-Friesland ook nog een tweetal digitale wijkagenten werkzaam.

Lees ook: Wijkagent is onzichtbaar in de wijk, 3 vragen aan de politie

Meer wijkagenten eerste opdracht burgemeester

Op zijn allereerste raadsvergadering erkende burgemeester Michiel Pijl dat Medemblik tekort aan wijkagenten heeft maar ook dat dit een groot landelijk probleem is. Wel zal de burgemeester zijn best gaan doen om vanuit het Basisteam Hoorn meer wijkagenten vrij te maken voor de gemeente Medemblik.

Grote tekorten

Deze website stelde eerder vragen aan de politie over het onzichtbaar zijn van de wijkagent in de kernen van Medemblik. “De politiecapaciteit staat onder druk. Dit is niet alleen een ‘Westfries’ probleem. De hele eenheid en ook de rest van het land heeft hiermee te maken. De komende jaren is de onderbezetting het grootst onder de agenten die moeten zorgen voor de noodhulpvragen van burgers. De roosters hiervoor moeten 24 uur per dag, 7 dagen in de week gevuld zijn. Om incidentele gaten in de roosters te kunnen vullen en de noodhulp te blijven garanderen, moeten collega’s met andere functies of uit andere teams soms inspringen. Onder anderen zijn dit wijkagenten,‘ was toen de reactie.

Wordt (wijk)agent

De politie is ook druk bezig met het aantrekken van nieuwe agenten die na een gedegen opleiding kunnen worden ingezet op de diverse taken die de politie uitvoert waaronder die van wijkagent. De wijkagent kan zo weer zichtbaar worden en een aanspreekpunt worden.

Loading

One thought on “Wijkagenten, Medemblik heeft niet de beloofde 9 wijkagenten

  1. Thomas 29 september 2023 at 17:53

    Beetje minder administratie zal helpen

Comments are closed.