Wijkagenten bezoeken Maria Bernadetteschool Medemblik na aangrijpende kinderreanimatie

MEDEMBLIK – Wijkagent Sander Laan werd 2 weken geleden samen met een collega met hoge spoed naar de Maria Bernadetteschool in Medemblik gestuurd omdat een leerling van de school een hartstilstand zou hebben gekregen.

De wijkagent vertelt dat de hele klas getuige was van het voorval en hevig geëmotioneerd waren. “Wij hebben als politie de tijd genomen en onze rol gepakt om o.a. vragen te beantwoorden maar ook of wij wel eens geschoten hebben en hoe hard de politieauto kan.”, door deze vragen te beantwoorden werd de aandacht van het gebeuren afgeleid.

Het drama speelde zich af in gymzaal De Munt waar een leerling van groep 8 een hartstilstand kreeg. De leerkracht twijfelde geen moment en begon direct te reanimeren. Ondertussen werd naast de ambulance ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Niet veel later had de jongen weer een hartslag en werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Afgelopen donderdag zijn beide wijkagenten teruggegaan maar de Maria Bernadetteschool om nog meer vragen te beantwoorden, en om natuurlijk heel veel kinderen in de boeien te slaan. En tot hun grote blijdschap bleek het kindje dat een hartstilstand had gehad ook aanwezig bleek te zijn.

Wijkagent Laan: “Hier doen we het voor”

Rechts op de foto Wijkagent Sander Laan, links zijn collega (Foto via Instagram)