Whisky-proeverij Opperdoes in de toekomst wel weer mogelijk

OPPERDOES – Voor de organisatie van de whisky-proeverij in de dorpskerk van Opperdoes waren de druiven zuur toen de gemeente Medemblik geen vergunning kon vertrekken vanwege landelijke regelgeving en het feit dat een tijdelijke vergunning enkel gaat over zwak-alcoholische dranken.

Lees ook: Whiskyproeverij in de Dorpskerk Opperdoes

De VVD had over het niet doorgaan van de proeverij vragen gesteld over waarom de proeverij niet door mocht gaan. Uit de reactie van de gemeente blijkt dat op basis van de melding van de proeverij er is gekeken wat het evenement precies inhoud en of dit voldoet aan alle regelgeving en dat bleek niet het geval te zijn. De bestemming staat niet meer dan “ondergeschikte horeca”, een pauze drankje tijdens een voorstelling, toe en daarnaast bleek de locatie ook geen alcoholwetsvergunning te hebben.

Lees ook: VVD wil dat Medemblik afgelaste whiskyproeverij Opperdoes tijdelijke vergunning geeft

De gemeente Medemblik heeft inmiddels diverse malen contact gehad met de organisator en samen gekeken naar oplossingen. Via een BOPA (buitenplanse omgevingsactiviteiten) is er een mogelijkheid om horeca activiteiten toe te staan op de plaats van het evenement. Daarnaast is er nog wel een alcoholwetsvergunning nodig voor de whiskyproeverij. De gemeente Medemblik laat weten dat als beide tijdig worden ingediend en verleend worden het evenement gewoon kan plaatsvinden. Zodra de organisatie besluit om deze twee vergunningen aan te vragen zullen ze door de gemeente Medemblik worden getoetst aan alle kaders en als die er aan voldoen zal de vergunning worden afgegeven.

Eén gedachte over “Whisky-proeverij Opperdoes in de toekomst wel weer mogelijk

  1. Kijk zo kun je een liberaal glas whisky drinken! Ook in Opperdoes (na een bord Opperdoezer rondjes?). Goed werk Tom Beerepoot!

Reacties zijn gesloten.