Wethouders lopen mee met schoonmaakteam WerkSaam

MEDEMBLIK – Afgelopen woensdagochtend liepen Simone Visser-Botman wethouder uit Drechterland en Yannick Nijsingh wethouder Medemblik mee met het schoonmaakteam van het gemeentehuis in Medemblik. De wethouders moesten aan de slag: tafels poetsen en stofzuigen!

Alle 7 Westfriese gemeenten hebben een wethouder in het dagelijks bestuur van WerkSaam. Vanuit Drechterland is dat wethouders Visser-Botman (voorzitter) en vanuit Medemblik wethouder Nijsingh (algemeen bestuurslid).

Vanuit Werksaam worden o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen met passend werk. Zo zijn er Westfriezen actief bij bijvoorbeeld de postafdeling, groendienst en de schoonmaaktak.

Het team van WerkSaam gaf tips over hoe slim en netjes schoon te maken en vertelde over hun belangrijke werk. Visser-Botman ‘mooi om te zien hoe vakbekwaam de schoonmakers zijn. We kregen uitleg over het gebruik van de doekjes en onze werkhouding’.

Voor het bestuur is het belangrijk om te weten hoe het op de werkvloer gaat. Dit zorgt voor besluiten die aansluiten bij de praktijk.

Wethouder Nijsingh genoot van het werkplezier in het team, ‘de mensen werken hier met plezier en passie, een feest om een ochtendje mee te lopen’.