Wethouder Harry Nederpelt opent showroom en werklocatie Wardenaar Infrarood Verwarming

ZWAAGDIJK – Wethouder Harry Nederpelt bezocht op 8 juni de showroom en werklocatie van Wardenaar Infrarood Verwarming gevestigd in Zwaagdijk- Oost. Hij was verrast over de kennis van eigenaar Marco van der Bilt over Duurzaam Ondernemen. Dit kan een mooie kans voor de gemeente en de regio zijn als zijn kennis wordt gedeeld.

Marco is een echte ondernemer en de specialist op het gebied van infraroodverwarming. Wardenaar levert en monteert infraroodverwarmingen op gas en elektra in de Benelux en Duitsland voor onder andere op terrassen en in kerken, bedrijfshallen, kantoren en woningen. In een eigen laboratorium worden de producten getest. De productie is in Nederland en diverse landen in Europa. Zij hebben partners in Tsjechje, Engeland, Frankrijk en Amerika.

Marco: “Ik heb zeker punten om te bespreken met de gemeente en vind dit een positief signaal van uit onze gemeente dat zij ons bedrijf bezoeken. Besparingen hangen samen met het verzamelen van de juiste gegevens. Tegenwoordig is energiebesparing een onderdeel van het ondernemen. Met innovatieve, energiebesparende en duurzame technieken kan er snel een energiebesparing van 50% worden gerealiseerd. Infraroodverwarming verwarmt de lucht in eerste instantie niet hier door is het mogelijk om een ruimte 2 tot 3 graden lager in temperatuur te verwarmen. Deze directe warmte voelt als zonneschijn op je. We werken met verschillend kleuren licht, bv rood licht is voor materialen en geel licht is voor mensen. De besparing zit hem in het feit dat er geen voorverwarmtijd nodig is om een kamer op temperatuur te brengen. Voor bedrijven en woningen kunnen wij het energiemanagement regelen. We maken een compleet plan om duurzamer te worden”.