Westfriese wethouder op bezoek bij het Leger des Heils in Hoorn, een vangnet voor hulpbehoevenden

HOORN – Afgelopen donderdagmiddag brachten de wethouders Sociaal Domein uit West-Friesland een werkbezoek aan Vangnet en Advies van de GGD en Het Leger des Heils in Hoorn. Tijdens het bezoek werd een inkijkje gegeven in wat deze organisaties doen voor de inwoners uit West-Friesland.

Vangnet en Advies gaat naar inwoners toen waarbij een signaal is gekomen dat het niet goed gaat. De signalen zijn divers. Er kan spraken zijn van ervaren overlast door de omgeving, buren die zich zorgen maken, etc. Vangnet en Advies maakt contact en kijkt of er hulp nodig is. ‘’Het werk van Vangnet en Advies is zeer belangrijk. Ze maken contact met inwoners die zelf het contact met de samenleving (gedeeltelijk) verloren zijn’’, vertelde wethouder Yannick Nijsingh van de gemeente Medemblik.

Het Leger Des Heils in Hoorn biedt nachtopvang en een sociaal pension. In de nachtopvang is er plaats voor maximaal 18 mensen, maar in de winterperiode worden er meer mensen opgevangen. Hier kunnen dak- en thuisloze mensen terecht voor een slaapplaats, een warme douche, zorg en begeleiding. ‘’Het bijzondere aan Het Leger Des Heils is dat ze mensen altijd een tweede blijven geven. We zijn blij dat we als West-Friesland deze voorziening hebben!’’, gaat de wethouder verder.

De wethouders zorg en welzijn in West-Friesland bezoeken regelmatig gezamenlijk organisaties binnen het sociaal domein. Ze spreken met medewerkers en waar mogelijk deelnemers/cliënten. Zo horen en zien ze wat het effect van beleid is.