Share

Westfriese streekdracht bij het Huis van Oud

WOGNUM – Op zondagmiddag 4 september staat de Westfriese streekdracht centraal bij het Wognumse museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk.. Acht volwassenen en een jong meisje showen de zondagse en de daagse dracht en de werkkleding zoals die werd gedragen rond 1900. Om 15 en 16 uur wordt uitleg gegeven over kleding, hoofdtooi, sieraden en andere attributen.

Op de stal van het museum is de tentoonstelling ‘Kijk op Westfriesland’ te zien. Daarbij is ook aandacht voor de streekdracht. Kostuums, kinderkleding en beeldmateriaal geven een inkijkje in de wereld van ruim honderd jaar geleden.

De kledingshow van zondag 4 september is een mooie aanvulling op het getoonde op de stal.

Kom kijken naar de dames met voorhoofdsnaalden en ferronières,  beugeltassen en spoormandjes. En natuurlijk ook naar de heren met het gouden horloge en de hoge hoed. Weet u wat een oude sok is of een chatelaine? U ziet het op deze zondagmiddag in het mooiste decor van Westfriesland: het erf van het Huis van Oud.

Streekdracht bij het Huis van Oud

  • Zondag 4 september, show om 15 en om 16 uur.
  • Grote Zomerdijk 33, Wognum
  • Open: iedere zondagmiddag tot en met 25 september: 14-17 uur.
  • Open Monumentendag 10 september, 11-17 uur.
  • Groepen op afspraak, tel. 0229 573397.
  • Entree 1 euro, koffie/thee met krentenmik 2,50 euro.

Totaal aantal keren gelezen: 138 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen