West-Friesland in teken van ‘Ironman 2022’, houdt rekening met afgesloten wegen

MEDEMBLIK – Het weekend van 24 tot en met 26 juni staat helemaal in het teken van het wereldberoemde sportspektakel IRONMAN. Er staan vijf activiteiten en wedstrijden op het programma. Drie triatlon wedstrijden: IRONMAN 70.3, IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4. En twee aanvullende activiteiten, namelijk een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 16 jaar en de NightRun, een 5 km social run zonder wedstrijdelement.

Een deel van het parcours loopt op zondagochtend 26 juni door Medemblik. Wat dat voor u als bewoner betekent, ziet u op www.bewoners.ironman.nl. U heeft hierover ook thuis een brief ontvangen. Om de onderdelen goed en veilig te laten verlopen, is de route op die dag alleen toegankelijk voor deelnemers.

Verkeersbeperkingen op zondagochtend

Naast een grandioos sportspektakel brengt het event voor bewoners, ondernemers en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Medemblik wil u vragen hier rekening mee te houden. Denk daarbij aan afspraken, visites of feestjes die u misschien wilt plannen in die periode. Het gaat dan om zondagochtend 26 juni van 7 tot ongeveer 12 uur.  Natuurlijk doen we er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Spoedeisende zorg blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.