SEW met drie punten terug uit Wognum, ‘het leek wel Ajax tegen Feyenoord, inclusief rookbommen

WOGNUM – SEW heeft goede zaken gedaan in de strijdt om promotie naar de tweede klasse door met 1-2 te winnen van Spartanen. Op het bomvolle Spartanenveld zat de sfeer er voor het fluitsignaal al flink in toen supporters van SEW achter het doel van de keeper van Spartanen wit/blauwe rookbommen afstaken. De supporters van Spartanen laten zien dat zij niet onderdoen voor de SEW aanhang en steken ook rookbommen af. Een prima start van een mooie voetbalmiddag.

In de eerste helft is Spartanen de betere ploeg van de twee maar zit zich tegen een achterstand oplopen door een terecht toegewezen penalty die wordt ingeschoten door Travis Reuser, 0-1. Maar lang duurt de vreugde niet voor SEW, door een mooie actie van de altijd gevaarlijke Martijn Wit weet Spartanen de stand weer gelijk te trekken, 1-1.

Na de rust schiet SEW uit de startblokken, feller, meer direct op de tegenstander spelend en vooral meer kansen creërend weet de ploeg uit Nibbixwoud een voorsprong te nemen dankzij Travis Reuser die zijn tweede van deze dag in het doel van Spartanen weet te mikken.

Groot feest bij de supporters van SEW die de winst grootst vieren alsof het al zeker is dat ze gaan promoveren. Maar zover is het nog niet, eerst wacht nog SVA dat van Grasshoppers won, pas daarna mag misschien de platte kar uit de schuur worden gehaald voor een rondrit door Nibbixwoud.