Share

Weerbericht West-Friesland: zonnig en droog, later regen en aantrekkende wind

WEST-FRIESLAND – De dag begint zonnig en droog. In de loop van de ochtend raakt het echter alweer bewolkt en tegen de middag gaat het van het westen uit regenen. In de avond wordt het van het noordwesten uit droog en klaart het ook af en toe op. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noordelijk kustgebied tot 10°C in het zuiden. In de avond is er in het noorden kans op een enkele bui die van zee het land op trekt. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de avond draait de wind naar het noordwesten.

In de nacht naar woensdag wordt het overal droog, komen flinke opklaringen voor en koelt het af tot 4°C in het kustgebied en tot dichtbij het vriespunt in het binnenland. De wind draait naar het westen en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Woensdag overdag schijnt de zon geregeld en loopt de temperatuur op tot ongeveer 10°C. Later op de dag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe, maar het blijft nog overal droog. De wind draait naar het zuidwesten en is boven land zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft. (Bron: KNMI)

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl