Andere locatie voor bouw 11 woningen Hauwert

HAUWERT – Op dinsdag 15 februari was er een informatieavond over de nieuwplanplannen in Hauwert. Het gaat om 11 woningen: 1 vrijstaande 2 twee-onder-een-kap en 3 betaalbare rijwoningen en 5 starterswoningen in een rij. Ondanks het slechte weer was er de nodige belangstelling voor het verbeterde plan.

Nieuwe locatie

Er is inmiddels voor een andere locatie gekozen, aan de Tuinstraat. De eerdere locatie Hauwert/Heemraad Witweg (land van veehouder Ruijter) kon op te weinig draagvlak rekenen bij de omgeving. Dat werd duidelijk op een eerdere informatiebijeenkomst. Dit plan was tegenover café De Werf gesitueerd en zou in de toekomst overlast kunnen opleveren. Na goede gesprekken met de uitbater van het café, de dorpsraad, de ontwikkelaar en de gemeente is er voor de ontwikkeling op de Tuinstraat gekozen, op de eerdere locatie blijft nog één markante woning over met een groot voor-en achtererf .

Procedure kan van start

Nu er draagvlak is voor het plan, kan er snel gestart worden met het vervolg, namelijk het maken van een stedenbouwkundig plan en het opstarten van de bestemmingsplanprocedure. Wil u meer weten over het project of heeft u de bijeenkomst gemist? Neem contact op met de ontwikkelaar: Schouten B.V. via info@matrixweb.nl.