Weerbericht West-Friesland: wisselvallig, zacht en vrij veel wind

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het grijs en valt er vooral in het oosten af en toe motregen. In het noordoosten is het eerst ook nevelig. In de middag gaat het van het zuidwesten uit harder regenen. Deze regenzone trekt in de middag oostwaarts over het land, waarna het in de namiddag en avond van het westen uit weer meest droog wordt. De temperatuur stijgt in de loop van de middag en avond naar waarden van 10 tot 13°C. De zuidenwind is overwegend matig. In de loop van de dag draait de wind naar west tot zuidwest en neemt langs de kust toe naar krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar donderdag blijft het in het zuiden overwegend bewolkt, in het noorden kunnen er ook brede opklaringen voorkomen. Het blijft op de meeste plaatsen droog en vooral in het kustgebied en nabij het IJsselmeer is er kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het noorden 12°C in het zuiden. De matige wind komt uit het zuidwesten, aan de kust is de wind (vrij) krachtig, 5-6 Bft.
Donderdag overdag is het overal bewolkt en in de noordelijke helft regent het af en toe. Het kustgebied blijft gevoelig voor nevel of mist. Het wordt zacht met maximumtemperaturen van 11°C in het noorden tot plaatselijk 15°C in het zuiden. De wind blijft uit het zuidwesten waaien en is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan de westkust krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)