Weerbericht West-Friesland: (Winterse) buien en kans op gladheid. In de loop van de middag regen

WEST-FRIESLAND – In de ochtend is het landinwaarts aanvankelijk nog lokaal glad. Verder schijnt eerst nog af en toe de zon, maar van het zuidwesten uit raakt het bewolkt. Gedurende de middag breidt een regengebied zich over het hele land uit. In het uiterste noordoosten blijft het tot ver in de middag droog. De neerslag houdt de hele avond aan en in het noordoosten is natte sneeuw dan niet uitgesloten. De temperatuur ligt in de middag rond 4°C, in de avond loopt de temperatuur in het westen en zuiden op. De wind draait naar zuid en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig en in het Waddengebied naar hard, 7 Bft. Later op de avond draait de wind in het westen naar noordwest.
In de nacht van zaterdag op zondag trekt de neerslagzone oostwaarts over het land. Van het westen uit wordt het op steeds meer plaatsen overwegend droog met een enkele opklaring, maar in het noordoosten kan tot tegen de ochtend regen vallen en de eerste uren mogelijk ook natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiten van 5°C in het westen tot 2°C in het noordoosten. De wind draait van het westen uit naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.
Zondag overdag is het half tot zwaar bewolkt. Aanvankelijk komt er nog een enkele bui voor, later op dag wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De westelijke wind is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. Later in de middag en avond neemt de wind af en draait boven land naar zuidwest. (Bron: KNMI)

Loading