Weerbericht West-Friesland: opklaringen met kans op een enkele bui

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten, m.u.v. de kustgebieden. Opklaringen worden afgewisseld door enkele lichte buien, eerst in het westen mogelijk nog plaatselijk met korrelhagel of natte sneeuw. De temperatuur ligt aanvankelijk landinwaarts in de buurt van het vriespunt. In de loop van de ochtend loopt de temperatuur op en verdwijnt de gladheid. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C en de noordwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is er tamelijk veel bewolking en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 2°C lokaal in het zuidoosten en 6°C in het noorden. De west- tot noordwestenwind is zwak to matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.
Zaterdag overdag blijft het bewolkt en (mot)regent het af en toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het zuidoosten tot 8°C in het noordwesten en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)