Weerbericht West-Friesland: Kans op gladheid in de ochtend

WEST-FRIESLAND – Vandaag is het op veel plaatsen bewolkt met in het zuidoosten mogelijk eerst nog lokaal motregen. Vooral in het noorden en noordwesten komen opklaringen voor. Verder komt er plaatselijk mist voor die lokaal hardnekkig kan zijn. De maxima lopen uiteen van 3°C in het uiterste zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. Geleidelijk wordt de wind op steeds meer plaatsen zuidwestelijk.
In de nacht naar donderdag komt er op veel plaatsen mist voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het noordwesten tot rond het vriespunt in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is zwak tot matig.
Donderdag begint de dag op veel plaatsen met mist. De mist trekt in de loop van de dag op maar het blijft wel op veel plaatsen bewolkt. In het zuiden kan de mist lokaal hardnekkig zijn, in het noordwesten is er kans op wat zon. De middagtemperatuur ligt tussen 8°C in het noordwesten en 3°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en is zuidwest tot west van richting. (Bron: KNMI)