Slimme HVC app helpt bij afval scheiden

WEST-FRIESLAND – Vanaf 1 januari geldt het recycle-tarief in onze gemeente. Om inwoners een handje te helpen bij het afval scheiden, heeft HVC een nieuwe app. De app houdt bij hoe vaak de bak voor restafval is geleegd, of hoe vaak de ondergrondse container voor restafval is gebruikt. Dat is heel handig, want zo ziet u in één oogopslag of u op koers ligt met je goede voornemen op afvalscheiding voor dit jaar. 

Inzicht in recycle-tarief

Met het aanmaken van een persoonlijk account, krijgt u inzicht in uw recycle-tarief. Het tarief bestaat uit een vast en variabel deel. De gemeente berekent het variabele deel op basis van het aantal keer dat de bak voor restafval wordt geleegd of de ondergrondse container voor restafval wordt gebruikt. Vanaf het moment dat u een persoonlijk account hebt aangemaakt en deze hebt geverifieerd houdt de app bij hoe vaak uw restafvalbak is geleegd, of hoe vaak u een zak restafval in de ondergrondse container hebt gegooid.

Stel uzelf een doel

De app daagt u ook uit; lukt het u om beter afval te scheiden en minder restafval over te houden? In de app stel uzelf een doel en wordt u uitgedaagd om dit doel te halen. Dit past goed bij recycle-tarief; hoe beter u afval scheidt, hoe minder restafval er over blijft. Zo zorgt u ervoor dat het variabele deel van uw recycle-tarief laag blijft.

Afvalwijzer en inzamelkalender

De vertrouwde onderdelen van de ‘oude’ HVC-app gaan mee naar de nieuwe app: u ziet in een oogopslag wanneer het afval bij jou wordt opgehaald en ook de handige foto- en barcodescanner voor afval krijgt een plekje in de nieuwe app. De app is beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers. Download de app via de website van HVC of via de AppStore of GooglePlay. Of scan de QR code. Download of scan de nieuwe app vóór 31 januari 2022, want de huidige app vervalt in februari.