Weerbericht West-Friesland: buien, later droog, wel bewolkt

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is het overwegend bewolkt met van tijd tot tijd buiige regen. In de loop van de ochtend en middag wordt het van het noorden uit droger en komt er plaatselijk wat ruimte voor de zon. In het zuiden kan er af en toe (mot)regen blijven vallen. De maximumtemperatuur komt rond 12°C uit. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar een noordwestelijke richting en is zwak tot matig. Langs de zuidwestkust is de wind nog lange tijd vrij krachtig, 5 Bft.
Zaterdagavond en in de nacht naar zondag blijft het overwegend bewolkt met plaatselijk nog wat lichte regen of motregen. In het oosten en zuidoosten is er kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C plaatselijk in het noordoosten en 10°C langs de zuidwestkust. De wind draait naar noord tot noordoost en is zwak tot matig.
Zondagochtend is het grijs met in het midden en zuiden aanvankelijk af en toe motregen en kans op mist. In de middag is het droog en kan de zon van het oosten uit plaatselijk af en toe te zien zijn. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit oost tot noordoost en blijft zwak tot matig. (Bron: KNMI)