Weerbericht West-Friesland: buien en veel wind

WEST-FRIESLAND – Het is half tot zwaar bewolkt met verspreid over het land buien. In de loop van de ochtend beperken de buien zich steeds meer tot het oosten. In de middag wordt het ook in het oosten droog en verder schijnt de zon geregeld. De maximumtemperatuur ligt rond een graad of 7. In de noordelijke helft staat vanochtend nog een (vrij) krachtige noordwestenwind, in het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog stormachtig met zware windstoten. In de loop van de dag neemt de west- tot noordwestenwind overal af naar zwak tot matig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C in het zuidoosten tot enkele graden boven nul aan zee. De wind is eerst zwak en veranderlijk, in de loop van de nacht wordt de wind zuidelijk en zwak tot matig.

Morgen overdag is de zon op veel plaatsen te zien, ook al zijn er wel velden hoge bewolking aanwezig. In de loop van de middag en avond wordt de bewolking van het westen uit dikker, maar het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidelijke wind neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)