Weerbericht West-Friesland: bewolkt maar ook af en toe zon

WEST-FRIESLAND – Het is overwegend bewolkt en nevelig of mistig. In de zuidelijke helft van het land is er plaatselijk sprake van dichte mist. Overdag verandert er niet veel. Het is bewolkt en de nevel en mist blijven vooral in de zuidelijke helft van het land hardnekkig. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in het uiterste zuidoosten tot 7°C in het noorden. De westelijke wind is zwak, in het noordelijk kustgebied soms matig.

In de nacht naar zaterdag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt met nevel en op veel plaatsen mist. In het noorden en noordoosten motregent het af en toe, verder is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C plaatselijk in Zuid-Limburg tot 5°C in het noorden. Er staat een overwegend zwakke, veranderlijke wind.
Zaterdag overdag begint op veel plaatsen grijs met nevel en mist en in het noordoosten lokaal motregen. In de loop van de dag klaart het van het zuiden uit op veel plaatsen op en is de zon nog enige tijd te zien. Vooral in het westen en uiterste noordoosten kan het de hele dag grijs blijven. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)