Weerbericht: vrij koud met kans op winterse neerslag en gladheid

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er eerst kans op plaatselijke gladheid en (dichte) mist. Verder is er sprake van een afwisseling van bewolking en opklaringen en trekken er van tijd tot tijd winterse buien over het land. Aan de kust is daarbij kans op onweer.
In de middag wordt het in het noordwesten overwegend droog. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwestelijk kustgebied.
In de avond kan het landinwaarts al snel licht gaan vriezen en neemt de kans op plaatselijke gladheid als gevolg van winterse neerslag en bevriezing van natte wegen toe. De noordwestelijke wind is boven land zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht neemt vanuit het noorden de kans op winterse buien weer toe, in het oosten kan het daardoor tijdelijk glad worden en zijn ook mistbanken mogelijk. Daarnaast is er op veel plaatsen ook kans op gladheid door bevriezing van natte wegen. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt bij een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord. Langs de kust neemt de wind flink toe naar krachtig, tijdelijk hard, 7 bft.
Maandagochtend kan het eerst plaatselijk glad zijn. Daarna is af en toe de zon te zien en blijft het meest droog. Pas later op de dag neemt de kans op een bui vanuit het westen weer toe. Dieper landinwaarts kan daar weer natte sneeuw bij vallen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C en de noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)