Share

Weerbericht Medemblik: zonnige perioden en droog, morgen weer buien

MEDEMBLIK – Vanochtend hebben vooral het noorden en oosten nog met buien te maken, mogelijk met onweer. Van het zuidwesten uit komen er perioden met zon en blijft het overwegend droog. De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig. Vanmiddag is er af en toe zon en valt er verspreid over het land een enkele bui, met name in het westen. De middagtemperatuur ligt tussen 22°C aan zee en 25°C in het zuidoosten. Er staat een matige wind uit het zuidwesten, aan zee en op het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig.

Vanavond komen vooral in het westen nog enkele buien voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog en zijn er enkele opklaringen. De zuidenwind gaat liggen.

Komende nacht is het eerst op veel plaatsen droog en in het noordoosten is er kans op mist. In de loop van de nacht trekken buien over het zuiden en later ook het midden. Vooral in het zuidoosten en oosten kan het daarbij onweren. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Het waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Morgenochtend zijn er veel wolken en vallen er geregeld buien, vooral in het oosten en noorden plaatselijk met onweer. Later is het in het zuiden droger en breekt de zon soms even door. Het waait zwak tot matig uit het zuiden. Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar vallen er ook een enkele buien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. Het waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Morgenavond vallen eerst nog enkele buien, maar later wordt het landinwaarts droog. Er staat boven land weinig wind, aan de kust waait het matig uit het zuiden. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 39 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 3 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen