Weerbericht Medemblik: zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vanochtend is het in het in de zuidoostelijke helft bewolkt met motregen en lokaal ijzel of (natte) sneeuw. Met name in het zuidoosten kan het hierdoor verraderlijk glad zijn. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt ook de zon geleidelijk door. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een kortdurende, lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordwesten tot 1°C in Zuid-Limburg. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6. Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht

Kan er heel lokaal een lichte bui voorkomen. De noordoostelijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt rond de 2°C, langs de oostgrens rond het vriespunt.

Morgenochtend wordt het overal droog en komen van het noorden uit opklaringen binnen. De noordoostelijke wind is matig, langs de westkust en aanvankelijk ook de Wadden, vrij krachtig.

Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met af en toe zon. De noordoostenwind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig. De middagtemperatuur komt rond de 4°C uit. Morgenavond is het wisselend bewolkt en droog. De noordoostenwind is matig.