Strandvogels – KGB, een voorbeschouwing

ONDERDIJK – Een wedstrijd die niet zo vaak op het programma staat, KGB tegen Strandvogels. Meestal speelde de ploeg uit Bovenkarspel één of meerdere klasse hoger dan Strandvogels. Al sinds het seizoen 2007-2008 speelt KGB in de 3e klasse, slechts onderbroken door een seizoen in de 4e klasse. Dat verloren gegane terrein werd dus meteen weer goed gemaakt. Dus we kunnen gerust zeggen dat KGB een vaste waarde in de 3e klasse is. Na de eeuwwisseling acteerde de ploeg overigens jarenlang nog iets hoger, in de 1e en 2e klasse. Dat waren de goede tijden voor KGB, nu lijken het slechte tijden te zijn.

Tekst: KGB

Door de overwinning op Geel Zwart ’30 werd vorige week eindelijk wel de rode lantaarn afgegeven, aan datzelfde Geel Zwart. KGB begon de competitie met 6 nederlagen op rij, waarna door een 0-0 tegen Grasshoppers eindelijk het eerste punt werd gepakt. Dat lukte een paar dagen later ook in de inhaalwedstrijd tegen Flevo, maar daarna volgden weer drie nederlagen. Tot het bezoek van vorige week aan ‘t Zand waar een klinkende 1-4 zege werd geboekt. Een zege die pas na rust tot stand kwam, na 45 minuten was er nog niet gescoord. Om nu meteen te zeggen dat KGB in de winning mood is, dat gaat wat ver. Maar de overwinning op Geel Zwart zal ongetwijfeld goed zijn geweest voor het zelfvertrouwen.

De laatste keer dat Strandvogels en KGB elkaar troffen in competitieverband, was het ene jaartje dat KGB afdaalde naar de 4e klasse. In het seizoen 2014-2015 stond Strandvogels al heel snel met 1-0 achter, wat ook de ruststand werd. Toen KGB in de 67e minuut 3-0 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Strandvogels toonde veerkracht en kwam via een goal van Robin Velthuis en een penalty van Sebastiaan Weel terug. In de slotseconden ging een inzet van Ruud Neuvel op de paal waardoor het tiental van KGB de drie punten kon bijschrijven.

Met KGB-Strandvogels en Hauwert tegen Geel Zwart treffen de vier onderste ploegen van de ranglijst elkaar komend weekend. Er staat dus genoeg op het spel bij het eerste bezoek van Strandvogels aan Bovenkarspel sinds zondag 21 september 2014.

Loading