Weerbericht Medemblik: zonnig tegen de avond wat meer bewolking

MEDEMBLIK – Vandaag is het overwegend zonnig maar in de loop van de middag komen er wel wat meer stapelwolken. Het blijft wel droog en met een middagtemperatuur van rond de 20 graden bij een vrij matige wind uit het westen is het goed vertoeven buiten.

Dinsdag: flinke zonnige perioden en stapelwolken

Deze dag begint vrij zonnig. In de loop van de ochtend ontstaan in grote delen van het land stapelwolken en in de middag hebben we een afwisseling van zon en wolken. Er kan een bui ontstaan, maar de kans dat de deze treft is niet heel groot. Op veel plaatsen wordt het dus een droge middag. Bij een matige westen- tot noordwestenwind wordt het 19 graden aan de noordwestkust tot lokaal 24 graden in Limburg.

Dagen daarna relatief koel zomerweer

De rest van de week is het relatief koel zomerweer met maxima van 18 tot 20 graden aan de kust en 21 tot plaatselijk 24 graden in het binnenland. Daarmee is het een graadje minder warm dan gemiddeld deze tijd van het jaar en dit komt door een matige noordwestenwind. Het weerbeeld is wisselend met zon en wolkenvelden. Wel is het minder zonnig dan de eerste dagen van de week. In de middag is er kans op een enkele lichte bui. De buien zijn heel lokaal en dat betekent dat het op de meeste plaatsen droog blijft. (Bron: Weeronline)