Weerbericht Medemblik: zonnig maar wel frisjes

MEDEMBLIK – Vanochtend is er op de meeste plaatsen veel bewolking en vooral in het zuidoosten kan nog wat motregen vallen. In het noorden en noordwesten breekt de zon geleidelijk door. De wind is zwak tot matig uit noord. Vanmiddag schijnt de zon af en toe, al overheerst aan het begin van de middag de bewolking in het oosten en zuiden. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 15°C. Er staat weinig wind, langs de kust is de wind matig uit het noorden.

Vanavond raakt het in het noorden weer bewolkt, in de rest van het land zijn er opklaringen. Het blijft droog. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het droog, in de loop van de nacht kan er plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt in het noorden net boven het vriespunt, in het zuiden rond 6°C. Er staat weinig wind.

Morgenochtend zijn er vooral in het noorden wolkenvelden, elders is het vrij zonnig. De wind uit oost tot noordoost is zwak tot matig. Morgenmiddag blijft in het noorden bewolking aanwezig, elders schijnt de zon maar in de loop van de middag ontstaat ook daar bewolking. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten. In het noorden blijft de temperatuur bij 15°C steken, in het zuiden en midden wordt het 17-18°C.

Morgenavond neemt geleidelijk de bewolking toe. Het blijft droog. De wind gaat uit oost tot zuidoost waaien en wordt matig. (Bron: KNMI)