Weerbericht Medemblik: zonnig maar ook kans op een bui

MEDEMBLIK – Vanochtend is het eerst bewolkt, van het noordwesten uit komen er perioden met zon. Wel ontstaat een enkele bui. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk, vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. Vanmiddag is er wat zon, maar er trekken ook enkele buien over. Op veel plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 20°C. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond komt er meer bewolking. Later komen er in het westen en noorden enkele buien voor, aan de kust soms met onweer. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht trekken de buien oostwaarts. In het zuidoosten blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is overwegend matig, aan de kust eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het droog met af en toe zon. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee soms vrij krachtig. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het westen en noorden een enkele bui. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het noordwestelijk kustgebied en 23°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor. De wind is zwak tot matig, aan de kust af en toe krachtig en komt uit een zuidelijke richting. (Bron: KNMI)