Weerbericht Medemblik: zonnig maar in de ochtend nog veel bewolking

MEDEMBLIK – Vanochtend begint het op veel plaatsen zwaar bewolkt. Van het noordwesten uit klaart het op, maar het zuiden blijft zwaar bewolkt. Het blijft vrijwel overal droog. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is matig. Vanmiddag is het in het zuiden half tot zwaar bewolkt, in de rest van het land schijnt de zon volop. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het noordwesten tot plaatselijk 29°C in het zuiden en oosten. In het noordelijk kustgebied wordt het 18 tot 22°C. De wind komt uit het noorden en is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Vanavond is het in het zuiden half tot zwaar bewolkt, elders zijn er brede opklaringen. Er staat een matige noordelijke wind.

Komende nacht blijft het droog. Het koelt af naar rond 15°C in het zuiden tot rond 10°C in het midden en noorden. In het midden en zuiden staat een matige noordoostenwind, in het noorden waait het nauwelijks.

Morgenochtend zijn er vooral in het midden en oosten perioden met zon. Het blijft droog bij weinig wind.Morgenmiddag is het eerst half tot zwaar bewolkt, in de loop van de middag breekt van het noordwesten uit de zon steeds meer door. Later in de middag is er in het Waddengebied een kleine kans op een bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noorden tot lokaal 26°C in het zuiden van Limburg. De wind komt uit noordwest en is matig. Morgenavond zijn er brede opklaringen. Het blijft droog bij een matige noordwester. (knmi)

Loading