Weerbericht Medemblik: wolken en zon wisselen elkaar af

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt en de stevige buien verplaatsen zich van het zuidwesten naar het zuidoosten. Elders is het grotendeels droog. In het zuiden staat een matige zuidwestenwind, in het Waddengebied staat een matige oostenwind. Elders is er weinig wind.

Vanmiddag komen er vooral in het zuidoosten nog steeds stevige buien voor, mogelijk ook met onweer. Elders komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn, al blijft een enkele lichte bui nog steeds mogelijk. De maxima liggen rond 21°C, in het zuidoosten enkele graden lager. De wind is matig en komt op steeds meer plaatsen uit west tot noord, in het oosten is er weinig wind.

Vanavond is het in het zuidoosten bewolkt, het wordt ook daar geleidelijk droog. Elders zijn er flinke opklaringen. Aan de kust staat een matige noordelijke wind, landinwaarts is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Komende nacht is het droog. Langs de oostgrens kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Er is weinig wind. Morgenochtend is het wisselend bewolkt en droog. Langs de oostgrens komt eerst plaatselijk mist voor. Deze trekt in de loop van de ochtend op. Er is weinig wind.Morgenmiddag zijn er perioden met zon en het is droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 22°C. Er is weinig wind.
Morgenavond zijn er opklaringen en is het droog. Er is weinig wind.