Weerbericht Medemblik: wisselvallig met kans op winterse neerslag

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en trekken er winterse buien over het land. Tot halverwege de ochtend is het door deze winterse uien of door bevriezing van natte wegen plaatselijk glad. De westenwind is zwak tot matig, aan zee vooral in het noorden vrij krachtig tot krachtig.
Vanmiddag schijnt af en toe de zon en is er kans op een enkele winterse bui. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een winterse bui daalt de temperatuur richting 0°C en kan het plaatselijk even glad zijn. De wind is westelijk en zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig

Vanavond valt er met name in het westen en zuiden plaatselijk nog een winterse bui. Het gaat licht vriezen waardoor het op meerdere plaatsen glad kan worden. De zuidwestenwind is matig, aan zee is de wind west en vrij krachtig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Later komen er vooral in het noordwesten weer buien voor, deze kunnen een winters karakter hebben en ook onweer is daarbij mogelijk. De minimum temperatuur blijft vlak aan zee rond de 4°C, verder landinwaarts -2 tot -3°C. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het op veel plaatse glad worden. Er is weinig wind.

Morgenochtend trekken de winterse buien langzaam verder naar het zuidoosten, onweer blijft daarbij mogelijk. De wind neemt toe naar matig en komt in de loop van de ochtend uit veranderlijke richtingen.
Morgenmiddag overheerst de bewolking en vallen er talrijke buien die vooral in de (zuid)oostelijke helft winters van karakter zijn. Plaatselijk kan de sneeuw daar blijven liggen en gladheid veroorzaken. De veranderlijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind van het noorden uit naar noordoost. middagtemperatuur ligt rond de 4°C

Morgenavond trekken de (winterse) buien naar het zuiden weg en wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de loop van de avond gaat het weer vriezen en wordt het door bevriezing van natte weggedeelten weer plaatselijk glad. De matige wind wordt geleidelijk overal noordoost. (Bron: KNMI)