Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt, later deze week toenemende kans op (onweers)buien

MEDEMBLIK – Vanochtend is er naast zon ook bewolking. Plaatselijk komt een bui voor, af en toe met onweer. De wind wordt in de loop van de ochtend overal zuidwest en is zwak tot matig. Vanmiddag is er naast zon ook bewolking. Verspreid over het land ontstaan enkele regen- en onweersbuien met daarbij plaatselijk kleine hagel en kans op windstoten tot ca. 60 km/u. Hiervoor geldt een code geel. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25°C langs de kust tot plaatselijk nog 30°C langs de oostgrens. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Vanavond komen er plaatselijk nog enkele regen- en onweersbuien voor. Elders is het overwegend droog en zijn er opklaringen. Er staat weinig wind.

KNMI

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Boven land is er weinig wind. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit het zuiden.

Morgenochtend is er naast bewolking ook ruimte voor de zon. Het is op de meeste plaatsen droog. De wind wordt overal zuidwest en matig van kracht. Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en later kan er in het zuiden plaatselijk een bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen de 25°C langs de kust tot plaatselijk 30°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een matige zuidwestenwind.

Morgenavond zijn er wolkenvelden en in het zuiden is er kans op een bui. Langs de kust blijft de wind matig uit een zuidwestelijke richting. Boven land staat er weinig wind. (Bron: KNMI)