Weerbericht Medemblik: winterse kou op komst.

MEDEMBLIK – Vanochtend is het op veel plaatsen grijs met eerst mist. Vooral in het westen en zuiden kan de mist dicht en verkeersbelemmerend zijn. In het noordoosten kan er ook lichte (mot)regen vallen, verder blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is weinig wind. Vanmiddag breekt in het noordwesten de zon af en toe door, elders overheerst de bewolking. Met name in het zuiden kan ook nog mist voorkomen. Plaatselijk kan er (mot)regen vallen. De maximumtemperatuur is ongeveer 9°C bij weinig wind. Vanavond blijft het op de meeste plaatsen droog. In het zuiden kan opnieuw dichte mist ontstaan. Er is weinig wind, maar op de Wadden gaat in de avond een matige wind uit het oosten waaien.

Komende nacht valt er plaatselijk wat (mot)regen. Plaatselijk ontstaat (dichte) mist. Het koelt af naar 1°C plaatselijk in het noordoosten en 7°C in het zuidwesten. Langs de kust en boven het IJsselmeer staat een matige noordoostelijke wind. Boven land is er weinig wind.

Morgenochtend is komt plaatselijk eerst dichte mist voor. In het noordwesten laat de zon zich soms zien. Verder valt er in het oosten af en toe motregen. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Morgenmiddag overheerst in het oosten de bewolking, elders schijnt af en toe de zon. Het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 10°C in het noordwesten en 5°C in het oosten. De noordoostenwind is zwak tot matig.

Morgenavond ontstaat er weer plaatselijk mist en in het zuidoosten valt soms wat (mot)regen. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)