Weerbericht Medemblik: wegtrekkende regen, vanmiddag opklaringen

MEDEMBLIK – Vanochtend regent het in de oostelijke helft van het land. In het westen en zuidwesten komen opklaringen voor en is het zonnig. Aan het einde van de ochtend wordt het ook in het oosten droog en is de zon af en toe te zien. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar een westelijke richting is matig, in de kustgebieden vrij krachtig.

Vanmiddag trekt er een gebied met regen- en onweersbuien van west naar oost over het land. Vooral in de zuidoostelijke helft kunnen deze buien stevig zijn met kans op hagel en windstoten tot 70 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden tot 13°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan het einde van de middag in het zuidwesten vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond is het half bewolkt en komen er in het zuiden en oosten nog enkele buien voor, mogelijk met hagel, onweer en windstoten tot ca. 60 km/uur. In de eerste helft van de avond verdwijnen de buien en komen er op de meeste plaatsen opklaringen. Aan het einde van de avond neemt de bewolking toe en gaat het in het westen regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust, boven het IJsselmeer en de Wadden wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en aan het einde van de avond tijdelijk hard, windkracht 7. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten tot ca. 75 km/u voorkomen.

Komende nacht regent het in het westen. In de loop van de nacht breidt de regen zich naar het oosten uit. Aan het einde van de nacht wordt het in het westen weer droog. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit zuidwesten en is boven land matig, aan de noordkust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan de westkust is de wind vrij krachtig tot hard, windkracht 7. Vooral aan het begin van de avond kunnen daar dan zware windstoten tot 75 km/u voorkomen.

Morgenochtend regent het in het oosten van het land. Deze regen trekt in de eerste helft van de ochtend naar het oosten weg. Plaatselijk kan er dan nog wel een bui vallen maar er komen ook opklaringen voor. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag valt er vooral in het zuiden nog een bui, mogelijk met onweer. Het is eerst nog half bewolkt, maar in de loop van de middag zal op steeds meer plaatsen de zon te zien zijn. De maximumtemperatuur is ca. 12°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenavond is er weinig bewolking. Aan het einde van de avond kan er in het uiterste westen een bui vallen. De wind komt uit het zuidwesten en is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

(Bron: KNMI)