Weerbericht Medemblik: veel zon, wel vrij krachtige wind

MEDEMBLIK – In het zuiden is het aanvankelijk bewolkt en in Zuid-Limburg valt eerst nog wat lichte regen. In het noorden en midden van het land is het inmiddels opgeklaard, deze opklaringen breiden zich vanochtend uit over de rest van het land. De rest van de dag is het droog en is er veel ruimte voor de zon, waarbij er eerst nog wel wat stapelwolken voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C op de Waddeneilanden en 22°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, 3-4 Bft, in het Waddengebied vanmiddag vrij krachtig, 5 Bft.

Komende nacht is er weinig bewolking en blijft het droog. Vooral in het noordoosten kan er lokaal mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noorden en 10°C vlak langs de kust. Er staat weinig wind uit uiteenlopende richtingen.

Dinsdag overdag zijn er flinke zonnige periode en blijft het droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 20°C op de Waddeneilanden tot lokaal 25°C in het midden en zuiden. De zwakke tot matige oostelijke wind draait in de avond naar noord tot noordoost. (Bron: KNMI)

Temperatuur prognose
Temperatuur prognose
Neerslag kansen
Neerslag kansen