Weerbericht Medemblik: van tijd tot tijd regen. In de nacht van maandag op dinsdag mist

MEDEMBLIK – Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. Van het zuiden uit trekken enkele buien noordoostwaarts. Vooral in het zuiden en oosten is er kans op onweer. De wind komt eerst uit zuidoost, later uit zuid tot zuidwest en is overwegend matig.

Vanmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Vooral in het oosten is plaatselijk onweer mogelijk. De middagtemperatuur ligt rond 18°C, in Zuid-Limburg wordt het plaatselijk 22°C. De wind komt uit het zuidwesten en neemt af naar zwak tot matig.

Vanavond valt er in het zuidoosten en oosten van tijd tot tijd regen. In de rest van het land wordt het droog. Vooral in het noorden en westen klaart het op en kan er plaatselijk mist ontstaan. De wind komt eerst uit het zuidwesten, later uit het westen en is zwak tot matig.

Komende nacht ontstaat vooral landinwaarts op uitgebreide schaal (dichte) mist, die hinderlijk kan zijn voor het verkeer. In het uiterste zuidoosten zijn er nog steeds perioden met regen, in de rest van het land is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C plaatselijk in het noordwesten tot 14°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind, aan de kust is de wind matig uit westelijke richtingen.

Morgenochtend regent het eerst mogelijk nog in Zuid-Limburg. Elders begint de dag vooral landinwaarts met (dichte) mist. In de kustgebieden lost de mist snel op en schijnt de zon, landinwaarts kan het tot ver in de ochtend mistig blijven, hoewel ook daar de zon plaatselijk al doorbreekt. Aan zee en geleidelijk ook in het noorden waait de wind matig uit west tot noordwest, op andere plaatsen is er weinig wind.

Morgenmiddag breekt de zon ook landinwaarts door. In de loop van de middag drijft in het noorden bewolking vanaf zee binnen. Het blijft overal droog en de middagtemperatuur wordt 15 tot 18°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordwesten.

Morgenavond breidt de bewolking in het noorden zich langzaam naar het midden uit. In de zuidelijke helft van het land zijn er brede opklaringen en ontstaat er in de loop van de avond plaatselijk weer mist. Landinwaarts is er weinig wind, aan zee waait het matig uit noordelijke richtingen. (Bron: KNMI)