Weerbericht Medemblik: van het westen uit regen, vannacht kans op onweer

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt in het oosten de zon nog door de bewolking heen. In de rest van het land is er al veel bewolking die langzaam dikker wordt. Het blijft droog. De wind komt uit zuid tot zuidoost en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanmiddag is het overal bewolkt. Van het westen uit gaat het regenen. In het oosten blijft het echter tot ver in de middag droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 14°C in het noorden tot 17°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuiden en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind in de loop van de middag vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond is het zwaar bewolkt en regent het eerst af en toe. De regen trekt later naar het oosten weg, maar er volgt nog wel een enkele bui, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk met onweer. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuidwesten waaien en is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht valt er in het noordoosten nog een enkele bui. In de rest van het land komen opklaringen voor en is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied en boven het IJsselmeer mogelijk krachtig, kracht 6.

Morgenochtend is het half bewolkt en is de zon af en toe te zien. In het noordoosten kan een enkele bui vallen. De wind zuidwestelijk en matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied en boven het IJsselmeer mogelijk krachtig, kracht 6.

Morgenmiddag is het half bewolkt, af en toe is het zwaar bewolkt. Vooral aan de kust schijnt de zon. In de loop van de middag kan er een enkele bui vallen. Aan het einde van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk krachtig, kracht 6.

Morgenavond neemt de bewolking overal verder toe. In de loop van de avond gaat het in het zuidwesten enige tijd regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)