Share

Update: Poldermuseum Andijk opnieuw in de verkoop vanwege tragische omstandigheden

ANDIJK – In 2020 besloot de Stichting Oud Andijk om het Poldermuseum in de verkoop te gaan zetten omdat eerdere plannen om het Poldermuseum om te bouwen naar een Centrum voor Water op niets uitliepen. Het pand kwam begin dit jaar in de verkoop en was al snel verkocht, wel onder voorbehoud want de gemeenteraad moest hun fiat hier nog over geven.

Eind februari 2023 kreeg de stichting van de gemeenteraad toestemming om het pand definitief te verkopen, maar wel met enkele ‘maren’. Zo moest de nieuwe eigenaar de pompkamer open houden voor het publiek zodat iedereen 2x per jaar het voormalige Poldermuseum nog kan bezoeken.

Update: Via Facebook hebben wij vernomen dat de huidige eigenaar door tragische omstandigheden het pand weer in de verkoop moest zetten en dat dit beslist niet om winstbelang gaat.

Zie hier de advertentie op Funda

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl