Weerbericht Medemblik: tropisch heet, na vandaag terug naar normale temperaturen

MEDEMBLIK – Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. Er is weinig wind.
Vanmiddag is het zonnig en droog. Het wordt op de meeste plaatsen tropisch warm met maximumtemperaturen tussen 27°C op de Wadden en 33°C plaatselijk in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. Aan zee kan een zwakke zeewind voor wat verkoeling zorgen. Vanavond is er veel zon en blijft het nog lang warm. Eerst is er weinig wind, aan het einde van de avond wordt de wind in het westen matig uit het zuidwesten.

Komende nacht trekken er in de tweede helft enkele buien vooral over het noorden van het land. Daarbij is ook kans op onweer. Het wordt een warme nacht met minimumtemperaturen rond 20°C. De wind gaat uit het westen waaien en neemt toe naar matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenochtend kan er in het (noord)oosten nog een enkele (onweers)bui voorkomen. In de rest van het land is droog en zijn er zonnige perioden. De westelijke wind is matig, vlak aan zee soms vrij krachtig.
Morgenmiddag wisselen zon en wolken elkaar af. In het noorden kans plaatselijk nog een lichte bui voorkomen. Het wordt een stuk minder warm dan vandaag, de middagtemperatuur wordt ongeveer 22°C. De westelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenavond blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind neemt in de loop van de avond af, maar in het noordelijk kustgebied blijft een vrij krachtige westenwind staan. (Bron: KNMI)